Forum PFB Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
Recenzja Kiiny

 
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum PFB Strona Główna » Recenzje Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Recenzja Kiiny
Autor Wiadomość
Matali



Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 92
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Post Recenzja Kiiny
PUDEŁKO
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Nie wiem po co je opisywać przecież Wszystko widać na zdjęciach.

KIINA
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Kiina jako set wyróżnia się od reszty Glatorian. A i w przeciwieństwie do kobiet z poprzednich lat widać że jest dziewczyną, jest drobniejsze, ma węższe barki i długie w porównaniu z tułowiem nogi. Set ten ma też nie spotykaną nigdzie indziej budowę tułowia.
Kiina jest też ładnie ukoloryzowana błękit, ciemny niebieski i srebrne domieszki doskonale ze sobą współgrają.
Jedną z niewielu jej wad jest za wysoko umieszczony licznik żyć który trochę ogranicza ruchy głowy.

[link widoczny dla zalogowanych]
Sposób w jaki zostały zaczepione ręce Kiiny jest inny niż w pozostałych setach. Co nadaje jej trochę inny zakres ruchów, może wykonywać ruchy których inni nie potrafią ale nie może wykonywać niektórych ruchów setów z tradycyjnym tułowiem. Tutaj pojawia się druga wada Kiiny po prostu ręce jej łatwo opadają.

[link widoczny dla zalogowanych]
Hełm Kiiny przypomina wyglądem rybią głowę, miejscami wygląda nawet jak by był pokryty rybią łuską.

[link widoczny dla zalogowanych]
Szczególnie podobają mi się naramienniki Kiiny, wyglądają one jak prawdziwe manty (morskie stworzenia podobne do płaszczek) uczepione jej ramion.

BROŃ
[link widoczny dla zalogowanych]
Broń Kiiny to tradycyjny miotacz thornax nie zaczepiony w żaden szczególny sposób. I ,,podwójny trójząb" broń składającą się z dwóch takich samych części każda z nich jest zakończona widlicą. a takrze przepleciona ,,rurką"która wygląda jakby miała przez nią przepływać woda, obie części łączą się w dłoni Kiiny tworząc jedną całość. Trzeba również zauważyć że broń ta doskonale pasuje do wodnej postaci i podkreśla jej wygląd.

POZOWALNOŚĆ
Kiina jest pozwalna a na dowód mam kilka zdjęć.

[link widoczny dla zalogowanych]
Atak

[link widoczny dla zalogowanych]
Blokowanie ataku

[link widoczny dla zalogowanych]
Strzał

[link widoczny dla zalogowanych]
Bieg

[link widoczny dla zalogowanych]
Radość

[link widoczny dla zalogowanych]
Smutek

OCENA

+ Niepowtarzalna budowa
+ Ładne kolory
+ Broń
+ Hełm
+ Naramienniki
- Licznik za wysoko
- Opadające ręce

Kiina to dobry set i warty aby go kupić, moja ocena to 9/10.


Ostatnio zmieniony przez Matali dnia Śro 17:34, 30 Gru 2009, w całości zmieniany 3 razy
Wto 22:54, 29 Gru 2009 Zobacz profil autora
snoxari93



Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 103
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ponyville

Post
Po pierwsze zmień nazwę tematu na recenzja.Po drugie jest tu zadużo zdjęć.Po trzecie recka zasługuje na ocenę 7/10
Śro 10:04, 30 Gru 2009 Zobacz profil autora
Anubis



Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Post
Jak może być za dużo zdjęć ?!? To właśnie jest plusem, nie nawalonego opisu miedzy 2 fotki na krzyż. Każdy element który mu się spodobał zrecenzował ze zdjęciem. Tu w swojej recenzji mówiłeś co ci się podoba a co nie, i to właśnie wyróżnia tą recenzje bo co nowa recka to tylko opisy. Nie mam do tego żadnych zastrzeżeń i zasługujesz na tą magiczną liczbę 10.

P.S W przyszłości postaraj się o lepszy aparat.
Śro 10:43, 30 Gru 2009 Zobacz profil autora
DD



Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 3797
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: się bierze dyfrakcja światła?

Post
Aniuś...recenzja właśnie powinna byc głównie opisowa, nie odwrotnie.
Ale az tak źle nie jest. Niech bedzie to 7/10
(tylko na przyszlość więcej opisów, i mniejsze fotki może troche...
Śro 10:58, 30 Gru 2009 Zobacz profil autora
Anubis



Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Post
Cóż poradzić, żyję w własnym świecie patrząc na niego trzecim okiem......
Śro 11:08, 30 Gru 2009 Zobacz profil autora
Kraahkanuva



Dołączył: 01 Lut 2008
Posty: 766
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nynrah/Toruń Ranga: Przywódca BCF

Post
Dużo zdjęć to źle? Jeśli są one sensowne i dobrze opisane, to można to tylko pochwalić. Niby do opisów nie mam zastrzeżeń, choć mogłeś opisać pudełko. Ja też nie rozumiem sensu jego opisywania (choć zawsze opisuję), no ale skoro wszyscy to robią... no i postaraj się o lepsze fotki, trochę mogą być szersze, ale nie tak wysokie. Ogółem 7/10.

EDIT
Cytat:
Przepraszam że niektóre zdjęcia niewyraźne ale mój telefon innych nie robi.


To kup sobie aparat albo pożycz od rodziców, jeśli zamierzasz robić kolejne recki.


Ostatnio zmieniony przez Kraahkanuva dnia Czw 11:40, 31 Gru 2009, w całości zmieniany 1 raz
Śro 12:05, 30 Gru 2009 Zobacz profil autora
Onepu



Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 192
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

Post
"Recęzja" jest dobra. Jest dużo zdjęć, opisy mogą być. Daję 7/10.

A Kiina moim zdaniem jest najlepszym setem 2009, ale i tak nie wartym wydawania na niego kasy Rozbawiony...
Śro 12:24, 30 Gru 2009 Zobacz profil autora
Lirken



Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 1045
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
Brawo! Recenzja zrobiona jest bardzo dobrze, duża ilość zdjęć (pokazałes wszystko, co opisywałeś w ten sposób, aby każdy mógł zobaczyć to na własne oczy jak sądzę) jest według mnie duzym plusem. Prócz nudnego opisu wprowadziłeś swoje zdanie ( cecha charakterystyczna recenzji ) co bardzo pochwalam. Jedyne minusy to trochę niewyraźne zdjęcia ( powinieneś użyć statywu, jeśli nie masz mogą być książki ) i trochą za wysoka moim skromnym zdanie ocena. Pięć plusów i dwa minusy, więc ocena powinna być koło 7/10, ale to szczegół.
Śro 13:31, 30 Gru 2009 Zobacz profil autora
Matali



Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 92
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Post
Przepraszam że niektóre zdjęcia niewyraźne ale mój telefon innych nie robi.
Śro 17:28, 30 Gru 2009 Zobacz profil autora
Matrix007



Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 192
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Post
Recka 9,8/10. Zdjęcia nie wyraźnie, ale twoja recka podoba mi się najbardziej ze wszystkich jakich czytałem.
Czw 10:07, 31 Gru 2009 Zobacz profil autora
Nocturn



Dołączył: 10 Maj 2008
Posty: 607
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Post
Kraahkanuva napisał:

To kup sobie aparat albo pożycz od rodziców, jeśli zamierzasz robić kolejne recki.


Aparaty nie są tanie jakbyś nie zauważył. Ja też robię fotki do recek komórką. Ale nie daję na PFB.

Tyle że ja robię fotki w dobrym oświetleniu. W pokoju gdzie jest jasno, i na biurku. To jeden minus recki. Uważam też że dobrze że nie opisałes pudełka, bo na co to komu. Puszka pójdzie potem do pudła czy do kosza i nikt nie będzie o niej myślał. Ale mogło być więcej opisów Kiiny. I nie zgodzę sie z twoimi minusami setu. Licznik jest w dobrym miejscu, i nie wiem gdzie ci te ręce opadają. Dla mnie set jest spoko ale Kiiny niezbyt się da ułożyć w pozycji siedzącej. Za reckę dam 7/10. Za set 10/10.
Czw 17:11, 31 Gru 2009 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum PFB Strona Główna » Recenzje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin