Forum PFB Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
[recenzja] Onua Mistika

 
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum PFB Strona Główna » Recenzje Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
[recenzja] Onua Mistika
Autor Wiadomość
Derry
Dawny Moderator


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 1542
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post [recenzja] Onua Mistika
Toa Onua
Jestem niezmiernie uradowany z dwuch przyczyn- Mistika są u nas tak szybko. Oraz na moim osiedlu powstał sklep w którym mogę kupować BIONICLE!

First Look:

Powiem na początku. Onua jako zestaw jest naprawdę inny niż Toa Phantoka. W porównaniu z Lewą, który był trochę przeładowany i wielka zbroja, potężne stopy, katana i wielkie plecaki odrzutowe prezentowały się kiepsko, u Onuy jest zupełnie inaczej. Set jest zgrabny, dobrze skonstruowany, kolorystycznie dobrany.
Wygląd jednak pasuje nieco duża tarcza zamocowana na Nynrah. Dlatego najlepiej zamocować ją w jednej ręce, efekt daje dużo lepszy.


Nowe części:

Ogromną zaletą Onuy jest to, żeby nieskłamać... w porównaniu z resztą Toa ma chyba najwięcej nowych części. Są ona bardzo dobrze zrobione, nie "na odwal" jak to było w przypadku Barraki... nawet zbroja mimo małego rozmiaru idealnie pasuje do zestawu. Tak jak wspomniałem powyżej, set nie jest dzięki temu przepakowany.
Ma on aż 7 nowych części.

Pośród innych:

Onua jest moim pierwszym Toa Mistika, dlatego porównuje z Phantoka. Na starcie z Lewą odpada od razu, jeśli chodzi o Pohatu... tutaj można się zastanawiac który lepszy. Pohatu ma świetną kolorystykę i unikalny wygląd, natomiast Onua dobrą budowę, ale nie oryginalną... za to jego maska wymiata Mrugnięcie .
Szkoda trochę, że Onua nie jest niski i nie ma garba jak to było w przypadku zestawu 2001-02. Ale odziwo trochę, jakoś-takoś przypomina tego starego dobrego Toa Ziemi- nie jest w tej sprawie tragicznie (ale mogło być lepiej).

Jako zestaw "do póz".

Nie wiem czy w tym roku znajdziecie lepszego seta o wyglądzie wojownika (no oprócz Icaraxa). W tym wypadku prezętuje się naprawdę dobrze.

Jako odpowiednik

Jako odpowiednik ze swoim (niestety nigdy wrogiem) odpowiednikiem, Onua wygląda naprawdę dobrze. Moim zdaniem "czarne" sety zostały w tym roku zrobione naprawdę dobrze.

Podsumowując...

Onua to bardzo dobry set, jeden z lepszy tego roku. Zabrakło mu jedynie podobieństwa do starego Onuy 2001 i nieco lepszej broni. Zestaw oceniam na...


8.85/10


Info dla userów:
przepraszam za nieco słabe zdjęcia i postaram się jeszcze napisać coś o kanistrze.
Śro 12:17, 30 Lip 2008 Zobacz profil autora
Matoro



Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 672
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
Dobrze, że coś jeszcze napiszesz, bo recka dosyc krótka . Przynajmniej jest zwięzła
i dzięki temu dobra . To " dwuch" trochę przeraża... ale cóż każdemu sie może zdarzyc.
Śro 12:37, 30 Lip 2008 Zobacz profil autora
Nukor



Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 106
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Order Of Mata Nui

Post
No recka ok.Podoba mi się onua,może upoluje Wesoły.
Recka-8.85/10 xD
Set-9,5/10.
Śro 12:40, 30 Lip 2008 Zobacz profil autora
Vahki530



Dołączył: 02 Mar 2006
Posty: 636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdynia

Post
No,no,no....Recka krótka, ale na temat i "wciągnęła" mnie. Gdzie wy kupujecie MISTIKA!? W Smyku nie ma...W BOMI ( w Matarni jest tam dział z zabawkami) nie ma...Muszę zobaczyć, czy już są w Tesco....
Recka - 9.8/10
Set - 9/10
Śro 13:02, 30 Lip 2008 Zobacz profil autora
Lewa



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 1792
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
Recka trochę krótka. Brakuje opisy instrukcji i pudła. Chętnie bym się dowiedział co w tej instrukcji się znajduje. Po przeczytaniu recenzji stwierdziłem iż... Onule przydała by się jakaś broń oprócz Nynraha. Ale racja, że można tarczę wpakować do łapy. Szkoda, że tego nie pokazałeś na zdjęciu.... Recka mimo dobrej oceny jednak nie zachęciła mnie do kupna. Pamiętam, że po recce Lewy Phantoka poczułem lekką chęć kupienia go. Tutaj tego nie było...


Ostatnio zmieniony przez Lewa dnia Śro 13:28, 30 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Śro 13:24, 30 Lip 2008 Zobacz profil autora
Takanui



Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 1803
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
A ja pamiętam jak pisaliście że Onua to najgorszy set.Rozbawiony Recka krótka, co nie powoduje że czegoś tam brakuje. minusem jest brak opisu instrukcji i pudełka. A to ze zdjęciami to przesadzasz, zdjęcia są właśnie dobre.Mrugnięcie - 8/10.
Śro 13:54, 30 Lip 2008 Zobacz profil autora
DD



Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 3797
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: się bierze dyfrakcja światła?

Post
Onua po Tahu jest moim uluBIOnym Mistika Mrugnięcie
Swietna maska, broń, a nie wiem czemu niektórym przeszkadzała jgo chudość. Przecież w 2001 też napakowany nie był. Recka dobrze napisana, ale krótsza od twoich poprzednich, do tego zdjęcia jakby niewyraźne.
Śro 15:24, 30 Lip 2008 Zobacz profil autora
Kraahkanuva



Dołączył: 01 Lut 2008
Posty: 766
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nynrah/Toruń Ranga: Przywódca BCF

Post
Recka dobra, choć rzeczywiście zabrakło opisu kanistra. Nie zachęciła mnie do kupna, nadal uważam że onua jest trochę...wybrakowany. Mógłby miec jakieś wiertła, albo coś oprócz tarczy i Nynrah. Ale oceniam set na 7.10, a recke...też 7/10. Już niedługo zrobię reckę Jetraxa...swojego bo dostanę na urodziny (zamówiony na allegro, tak tak, będzie dłuższa od poprzedniej..). A onuę chyba nie kupię, moze w ostateczności.
Śro 17:59, 30 Lip 2008 Zobacz profil autora
Kikorio



Dołączył: 18 Sie 2007
Posty: 441
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
Wygląda żałośnie... ale niektóre nowe części są fajne. Głównie maska i ta osłona na wyrzutnię. Ale do niego ta maska nie pasuje...
Czw 9:30, 31 Lip 2008 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum PFB Strona Główna » Recenzje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin